Daans stage en werkervaring bij Weemen

Hoe vond je het om deel uit te maken van team Weemen?

“Tijdens mijn stage vond ik het leuk om bij Weemen te werken omdat het een echt een dynamisch familiebedrijf is. De lijnen zijn kort en iedereen staat voor elkaar klaar. Tijdens de bedrijfsuitjes die regelmatig georganiseerd worden, merk je dat alle collega’s een goede band met elkaar hebben. Dit vertaalt zich op een positieve manier door naar de werksfeer op kantoor.”

Wat maakt Weemen uniek als werkgever?

“De organisatie kenmerkt zich door een platte structuur waarbij er ruimte is voor een praatje. Je wordt gehoord en krijgt de aandacht die je nodig hebt. Omdat Weemen in verschillende takken actief is, is geen enkele dag hetzelfde voor mij. Daarnaast is het opmerkelijk dat slechts weinig bedrijven binnen de GrafiMedia-branche in staat zijn om zo’n gaaf nieuwbouwproject te realiseren. Dit biedt voor mij de unieke kans om betrokken te zijn bij vraagstukken rondom nieuwbouw en verhuizingen.”  

Waar houd jij je graag mee bezig?

"Het onderzoeken, uitwerken en verbeteren van processen is iets waar ik me graag mee bezighoud. Mijn uitgevoerde afstudeeropdracht sloot daar perfect bij aan. Ik vind het leuk om oplossingen te vinden voor uitdagingen, zodat we als organisatie weer een stap vooruit kunnen zetten. Ook op persoonlijk gebied blijf ik me dan steeds ontwikkelen. Daarnaast maakt Weemen ook stappen op het gebied van automatisering en technologieën zoals AI (Artificial Intelligence), waar ook mijn interesses liggen. Doordat het bedrijf heel dynamisch is, is er afwisseling in mijn werk, wat ik ook nodig heb."

Hoe is de samenwerking met collega’s?

“Ik heb de samenwerking met mijn collega’s als erg prettig ervaren. Er wordt serieus gewerkt wanneer dit moet, maar er is ook ruimte voor een praatje. Er werd tijd vrijgemaakt om de voortgang van mijn stageopdracht te bespreken en om te sparren over verschillende vraagstukken. Bovendien was het altijd leuk om pauze te houden met collega’s van diverse afdelingen. Hierdoor kreeg ik een goed beeld van wat er allemaal speelt binnen de organisatie.”

Waar ben je trots op als je terugkijkt op je stageperiode?

“Het meest trots ben ik op het uiteindelijke verbeterplan dat voortvloeide uit mijn onderzoek. Het verbeterplan biedt Weemen verschillende mogelijkheden om verbeteringen door te voeren in haar kwaliteitsmanagementsysteem. Daarnaast ben ik trots dat ik de kans krijg om het verbeterplan verder uit te werken en ermee aan de slag te gaan.”  

Wat waren voor jouw “wow” momenten bij Weemen?

“Een van mijn allereerste 'wow'-momenten was toen ik voor het eerst door de drukkerij en binderij liep. Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat het productieproces zoveel verschillende elementen omvatte, en ik had al helemaal niet gedacht dat er zoveel aandacht en werk zou zitten in het maken van brochures en dergelijke. Een ander 'wow'-moment dat me bijbleef, was toen ik voor het eerst door het nieuwe pand wandelde. Het was mooi om te zien hoe de ontwerpen realiteit waren geworden en hoe het pand steeds verder wordt ingevuld en aangekleed.”

Zou je Weemen aanbevelen aan studenten als stageplek?

“Ik zou Weemen zeker aanbevelen als (afstudeer)stageplek, vooral omdat er dagelijks uitdagingen op je pad komen. Bovendien wordt er de tijd genomen om opdrachten en werkzaamheden uit te leggen en te bespreken. Doordat Weemen zich focust op de nieuwe strategie zijn er veel interessante kansen en uitdagingen aan het licht gekomen. En deze uitdagingen bieden uitstekende mogelijkheden voor een waardevolle (afstudeer)stage.”

Wil jij stage komen lopen bij Weemen? Neem dan contact op met pz@weemen.nl.

Actueel