Duurzaam ondernemen

Bij Weemen staat duurzaam ondernemen voorop. We steken veel energie in het onderhouden van duurzame relaties met onze klanten. Maar minstens zo belangrijk vinden we het aangaan van een duurzame verbintenis met het milieu en de wereld om ons heen. We vinden dat iedereen recht heeft op een gezonde toekomst en die van zijn/haar kinderen en proberen daar optimaal aan bij te dragen. Want alles wat we vandaag doen, heeft zijn uitwerking op morgen.

‘Alles wat we vandaag doen, heeft zijn uitwerking op morgen’

100% eco-proof

Als één van de eerste bedrijven in ons land produceren we 100% eco-proof. Om dat te realiseren produceren we CO2-neutraal, gebruiken we louter groene stroom en beschikken we over het milieuzorgcertificaat ISO 14001.

 

In ons productieproces gebruiken we enkel milieuvriendelijke hulpmiddelen, zoals bio-inkten en  plantaardige wasmiddelen. Bovendien drukken we op FSC-gecertificeerd papier en verzenden we de post geheel CO2-neutraal.

Kwaliteitszorg

Weemen heeft een kwaliteitsmanagementsysteem dat SCGM is gecertificeerd op basis van de normen van ISO 9001.

 

Milieuzorg

Op het gebied van milieu zijn we ook door SCGM gecertificeerd op basis van de normen van ISO 14001.

 

Officieel is alleen onze hoofdvestiging Haps ISO-gecertificeerd. Maar aangezien we veel waarde hechten aan kwaliteit en omgang met het milieu, werken wij ook op onze andere vestigingen in Gemert, Druten en Venlo conform de ISO-normen. Dat doen we door middel van interne audits.

 

Kijk voor meer informatie op: www.scgm.nl

CO2-neutraal

Weemen produceert CO2-neutraal. Dat betekent dat we direct alle door ons geproduceerde CO2 compenseren. Dat doen we via de aanplant van bomen op het Indonesische eiland Sumatra. Met de bijkomende beheerkosten zorgen we jaarlijks bovendien voor de financiële ondersteuning van een aantal gezinnen. Ieder jaar laten we berekenen hoeveel CO2 we als bedrijf hebben uitgestoten. Dit om ervoor te zorgen dat de compensatie ook blijvend is.

Kijk voor meer informatie op: www.deduurzamekaart.nl

 

FSC®-certificering voor papier

Weemen werkt met het FSC-keurmerk. Zo weten wij en jij zeker dat al onze grondstoffen voor het papier afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. We leveren niet alleen onze producten conform de FSC-normen, maar zijn ook FSC-gecertificeerd (certificaatcode SKH-COC-000370).

Actueel