De ervaring van Bas over zijn stage bij Weemen

Zou je Weemen aanbevelen aan studenten als stageplek?

“Ik raad Weemen zeker aan als (afstudeer)stageplek! Wat voor mij erg belangrijk was, is dat je serieus wordt genomen als persoon en met de opdracht die je krijgt. Ik interesseerde me vooral in de strategie van een bedrijf, een serieus onderwerp, en niet zomaar iets waar je als stagiair snel aan mag denken. Het feit dat ik voor Weemen onderzoek hierover mocht doen en het uiteindelijk ook daadwerkelijk mocht uitvoeren, is voor mij typerend voor het wederzijdse vertrouwen en de mogelijkheden die je krijgt.”

Wat waren jouw “wow” momenten bij Weemen?

“Mijn ‘wow-momenten’ waren vooral na mijn stage, toen ik als werknemer verbonden bleef aan Weemen en mijn afstudeerscriptie daadwerkelijk samen met de directie (en de andere werknemers) mocht gaan uitvoeren. Iets wat je naar mijn mening niet vaak ziet met afstudeerscripties en daarom heel speciaal is.”

Hoe was de verbinding met collega’s?

“Ik heb alleen maar vriendelijke gezichten gezien en mensen gesproken die mij ook daadwerkelijk wilden helpen. Zeker als stagiair is dat erg belangrijk en erg fijn. Ik denk ook dat ik daarom het meest trots ben dat de uitgevoerde afstudeerscriptie niet alleen 'mijn onderzoek' was, maar ook grotendeels van alle collega’s die ik heb gesproken en die mij hebben geholpen om tot het eindproduct te komen."

Actueel