Anouk deelt haar reis bij Weemen: van stagiair tot volwaardig medewerker!

Anouk, vertel eens, hoe heb jij jouw stageperiode ervaren?

"Tijdens mijn afstudeerstage bij Weemen ben ik niet alleen bezig geweest met mijn afstudeeronderzoek, maar heb ik ook actief deelgenomen aan verschillende werkzaamheden binnen het bedrijf. Hierdoor kreeg ik een dieper inzicht in zowel de organisatie als mijn vakgebied, Marketing & Communicatie. Dit maakte mijn stage leuk en leerzaam!”

Hoe ziet de periode na je stage bij Weemen eruit?

“Na mijn stage ben ik bij Weemen blijven werken, waar mijn takenpakket meer gevarieerd werd. Ik kreeg steeds meer verantwoordelijkheden en kon geleidelijk aan taken van collega’s overnemen. De diversiteit in mijn werk en de groeiende eigen verantwoordelijkheid maken werken bij Weemen zowel leuk als uitdagend! Wat het extra prettig maakte, was dat ik deze baan kon combineren met mijn dubbele master aan Tilburg University. Wanneer ik het druk had met mijn studie, kon ik iets minder werken. Op momenten dat ik meer tijd had, kon ik juist meer werken. De flexibiliteit die ze boden was superfijn.”

Wat maakt Weemen uniek als werkgever?

“In 2021 begon de directie van Weemen aan een traject om de strategische koers voor 2023 te bepalen, waarbij medewerkers actief betrokken werden. Momenteel werken we in teams aan de uitvoering van dit strategische plan. Het is opvallend hoe Weemen haar medewerkers zo nauw betrekt bij de strategie en het beleid van de organisatie. Het is een uitdaging, maar tegelijkertijd ontzettend interessant om hieraan bij te dragen.”

Wat spreekt jou aan in jouw vakgebied bij Weemen?

“Vanaf het begin van mijn stage bij Weemen was er weinig focus op eigen marketing en communicatie. Ik kreeg de kans om een communicatieplan voor Huisstijlmanager, een dienst van Weemen, te ontwikkelen als afstudeeropdracht. Er was nog geen duidelijk plan voor het in de markt brengen van dit merk. Juist het feit dat alles nog in de beginfase zat, maakte het leuk om dit merk mee op te bouwen. Daarnaast zijn we momenteel bezig met superleuke projecten waar ik in betrokken ben, zoals een rebrandingstraject en het vergroten van onze online aanwezigheid. We werken hiervoor samen met andere partijen, waar ik ook weer veel van leer.”

Hoe heb je de samenwerking met collega’s ervaren?

“Iedereen was erg behulpzaam toen ik begon met mijn stage. Ik voelde me vrij om overal vragen over te stellen. In het begin heb ik bij verschillende collega’s meegekeken naar hun taken. Dit gaf me een beter inzicht in de verschillende functies binnen Weemen. Gedurende mijn stage had ik een soort 'buddy', Amanda. Met haar kon ik altijd sparren als ik vastliep. Dit heeft me enorm geholpen destijds.  Nu werken we nog steeds veel samen; het voelt echt als een team.”

Zou je Weemen aanbevelen aan andere studenten als (afstudeer)stageplek?

"Absoluut, ik zou Weemen aanraden aan andere studenten. Waarom? Omdat Weemen echt betrokken is bij je afstudeerplan, het belandt niet zomaar ergens achter in de kast. Vanaf het begin voelde het alsof Weemen serieus met mijn advies aan de slag wilde. Dat motiveerde me extra om iets kwalitatiefs neer te zetten. Bovendien stimuleert Weemen je persoonlijke groei. Als je iets nieuws wilt leren, hoef je dat alleen maar aan te geven, en dat is (bijna) altijd mogelijk. Kortom, mijn stage bij Weemen was zeer positief! En nog steeds, inmiddels 3 jaar verder, voel ik me hier erg op mijn plek!"

Actueel