Weemen met vlag en wimpel geslaagd voor nieuwe ISO-norm

Het afgelopen jaar is ons KAM-team (Kwaliteit Arbo Milieu) druk bezig geweest om de ISO-systemen van Weemen om te bouwen naar de nieuwe ISO-norm. Daarbij zijn de nieuwe normen voor kwaliteit (ISO 9001) en milieu (ISO 14001) geïntegreerd in één nieuw HLS-systeem (High Level Structure). We hebben ervoor gekozen om dit nieuwe systeem samen met de FSC-certificering onder te brengen bij één partij: Dienstencentrum KVGO. Is de missie geslaagd? Jazeker! We kregen zelfs een compliment van de betreffende auditor.

Audit

Onlangs kregen we bij Weemen een auditbezoek van het SCGM (Stichting Certificatie GrafiMedia). Deze onafhankelijke stichting beoordeelt en certificeert bedrijven in de grafimedia branche. De bewuste auditors hebben ons hele nieuwe systeem beoordeeld. Bij de beoordeling kwamen op een paar aanbevelingen na geen grote issues en zelfs helemaal geen tekortkomingen naar voren. Dat betekent dat we met vlag en wimpel zijn geslaagd voor zowel de nieuwe ISO-norm als ook de FSC-norm.

'Het ISO-systeem wordt bij Weemen echt gedragen door de hele organisatie'

Compliment

Sterker nog, we kregen als Weemen zelfs grote complimenten over de beleving van het systeem. “Het ISO-systeem wordt bij Weemen echt gedragen door de hele organisatie”, aldus de auditor. Wat maar weer eens bewijst welke grote waarde we als organisatie hechten aan een eenduidige werkwijze in onze kwaliteit en omgang met het milieu en de FSC-normen!

Actueel