Weemen lanceert internationale brandportal voor OM Movianto

Movianto is sinds 2014 klant van Weemen. In eerste instantie leverden we drukwerk aan de vestiging in Oss, drukwerk als briefpapier, enveloppen en full colour brochures. Direct bij de start richtten we een online bestelportal in, die het medewerkers van Movianto mogelijk maakt zelf bestellingen te plaatsen en visitekaartjes variabel op te maken. Al snel kregen we daarna de vraag om ook voor de Belgische vestiging een inlognaam aan te maken, zodat ook deze vestiging bestellingen kan plaatsen via het online kanaal.

Toegepaste expertises Weemen

Kostenbesparing en huisstijlbewaking

Bij Movianto zag men veel kansen in de portal. Allereerst bespaar je een hoop kosten door de bundeling van drukwerk en promotionele artikelen. Daarnaast ben je verzekerd van een optimale bewaking van je huisstijl. Uiteindelijk leidde dit in 2016 tot contact met de marketingafdeling in het Verenigd Koninkrijk. Samen met de marketingafdeling hebben we de portal door ontwikkeld tot een internationale brandportal voor 11 vestigingen van Movianto in Europa.

In de brandportal worden nog steeds drukwerkartikelen besteld. Maar tegelijk kunnen er zaken worden gedownload. Denk aan het huisstijlhandboek, logopakketten, corporate beelden en Word-sjablonen voor briefpapier. Bovendien plaatsen we campagnematige materialen in de portal, zoals kerstkaarten aan het einde van het jaar. Ook organiseren we diverse promotionele middelen voor Movianto zoals

  • notebooks
  • mokken
  • pennen
  • vlaggen
  • keycords
  • pepermuntdoosjes


Deze artikelen kopen we in en slaan we op in het warehouse van Weemen. Een zaak van decentraal bestellen dus, maar wel binnen de huisstijl die centraal wordt georganiseerd door de communicatieafdeling van Movianto. Of zoals men het bij Movianto formuleert: ‘De huisstijl en de corporate identity worden nu optimaal bewaakt en alle marketingcommunicatie zit op één lijn.’

‘Met de brandportal kunnen we onze corporate identity optimaal op orde houden’

Waarom Weemen?

De corporate communicatieafdeling van Movianto is erg blij met de oplossing. Een pluspunt van Weemen is volgens de organisatie het feit dat Weemen inmiddels veel ervaring heeft opgedaan met de inrichting van brandportals. Behalve het web-to-print deel, waarmee met name druk- en printwerk en promotionele artikelen worden samengesteld, is het mogelijk de portal uit te breiden met een web-to-publish onderdeel. Hier kun je bijvoorbeeld pdf-bestanden of video’s in onderbrengen. Wellicht een volgende stap voor Movianto.
 

O&M Movianto

O&M Movianto, onderdeel van het Amerikaanse Owens & Minor Inc., is een vooraanstaand logistiek dienstverlener voor de farmaceutische, biotechnische en medische industrie. Het biedt haar diensten aan meer dan 600 klanten in 11 Europese landen. Vanuit 20 magazijnen, onder meer in Oss, verzorgt O&M Movianto de opslag, het transport en de klantenservice voor de veelal internationale klanten. Kijk voor meer info op: movianto.com.

Wij werkten met veel plezier aan deze opdracht

Carolien van der Steen

M +31 413 72 91 52
E carolien@weemen.nl

Meer zoals dit