Savant Zorgt stapt van Weemenweb over naar nieuwe Huisstijlmanager

“We hadden al een tool waarmee we allerlei uitingen konden maken”, zegt Arjen van Ojen, Adviseur PR & Communicatie bij Savant Zorg. “Zeg maar de voorloper van de Huisstijlmanager, maar dan in een vereenvoudigde versie. Twee jaar geleden voerden we binnen Savant Zorg een nieuwe huisstijl door en hebben we gekeken hoe we dat het best konden aanpakken. Op dat moment bleek er een nieuwe versie van Weemenweb in ontwikkeling te zijn, de Huisstijlmanager. We hebben toen besloten om van de oude naar de nieuwe versie over te stappen.”

 

Toegepaste expertises Weemen

Voordelen van ‘nieuwe’ Huisstijlmanager

Volgens Arjen kent de nieuwe Huisstijlmanager – intern staat deze bij Savant bekend als de PR Toolbox -, tal van voordelen. “Ten eerste is het gemakkelijker om zaken in templates in te voeren. Daarbij zie je direct wat je maakt. Dus voer je nieuwe teksten of een plaatje in, dan zie je meteen het resultaat. You see what you get. Bij de oudere versie moest je nog eerst een pdf downloaden om het resultaat te kunnen bekijken. Middelen die we nu zelf opmaken zijn visitekaartjes, social media-advertenties, bijvoorbeeld Facebook posts, advertenties voor krantjes en posters. De gedrukte middelen laten we produceren door Weemen. Erg handig, alles onder één dak!”
 

Verder uitbreiden

“We hebben momenteel een basis staan”, aldus Arjen. “We waren eigenlijk al van plan om de Huisstijlmanager nog verder uit te breiden met middelen voor meer collega’s, maar de coronacrisis gooide helaas wat roet in het eten. De bedoeling is wel dat we dit jaar het gebruik van de Huisstijlmanager zo snel mogelijk gaan uitbreiden. Op dit moment werken alleen de afdelingen PR & Communicatie en HR nog met de toolbox. HR gebruikt de toolbox met name voor arbeidsmarktcommunicatie, in de vorm van Facebook posts en advertenties in bladen. Vanuit PR & Communicatie gaat het vooral om visitekaartjes en advertenties. Maar straks kunnen ook andere collega’s gebruik gaan maken van de toolbox. Zo wordt het voor onze welzijnsmedewerkers op de diverse locaties mogelijk om posters op te maken voor het aankondigen van activiteiten.”

"Ik hoor alleen maar positieve geluiden over de Huisstijlmanager"

Aanrader

Wat Arjen betreft is de Huisstijlmanager een echte aanrader. “Het is een superhandige en zeer gebruiksvriendelijke tool. Je hebt vaste templates en kunt gemakkelijk aanpassingen doen. Binnen de mogelijkheden van het vaste stramien is het erg gemakkelijk om zelf communicatiemiddelen op te maken. Ook van mijn collega’s hoor ik alleen maar positieve geluiden. De samenwerking met Weemen bij het implementeren van de toolbox is ons erg goed bevallen. We hadden een vaste projectcoördinator, die het hele traject heeft begeleid. Korte lijnen, snel schakelen en een tweewekelijks overleg om de voortgang te bespreken. Zo konden we de vaart er goed in houden.“

Savant Zorg

Savant Zorg is een grote gecertificeerde zorgaanbieder in de regio Zuidoost-Brabant. Savant levert een breed pakket aan diensten voor zorg, wonen en welzijn. Dit doet men bij de cliënten thuis en in de verschillende moderne woonzorgcentra. Savant luistert naar de verlangens van haar cliënten, waarbij het vakmanschap van de medewerkers helpt bij het maken van de juiste keuzes, samen met familie en mantelzorgers.

Wij werkten met veel plezier aan deze opdracht

Harr van Lieshout

T +31 77 399 79 81
E harr@weemen.nl

Meer zoals dit