Weemen niet meer weg te denken bij ZZG zorggroep

De Huisstijlmanager van Weemen is niet meer weg te denken bij ZZG zorggroep. Ook ontzorgt Weemen ZZG zorggroep op het vlak van promo en drukwerk.

Toegepaste expertises Weemen

Van ’proefkonijn’ naar permanent gebruik

Weemen en ZZG zorggroep werken inmiddels alweer heel wat jaren samen. “Eigenlijk waren we destijds een soort proefkonijn, maar dan in positieve zin”, vertelt ZZG-communicatieadviseur Tamara Besseling. “We zochten naar een efficiënte manier om de productie en het bestellen van onze cliëntfolders te stroomlijnen en werden een proefkonijn voor de huidige Huisstijlmanager van Weemen. Inmiddels is die Huisstijlmanager niet meer weg te denken uit onze organisatie en is het een belangrijke tool geworden in onze samenwerking met Weemen. Met dit online brand management systeem faciliteren we onze locaties en teams op het vlak van communicatiemiddelen.” 
 

Het gemak van de Huisstijlmanager 

Tamara: “We hebben zelf geen eigen repro-afdeling. Daarbij hebben we 27 (woon)locaties en meer dan 60 teams wijkverpleging, verspreid over ons werkgebied. Al die teams hebben soms folders nodig, die ze nu via de Huisstijlmanager kunnen laten bezorgen. We hoeven zelf niet te printen, zelf geen voorraden aan te houden en hebben altijd de meest actuele folder bij de hand. Alles is nu volledig geautomatiseerd." 

Zelf middelen opmaken

Enkele jaren geleden hebben we onze huisstijl opgefrist, net als onze indrukfolders en andere communicatiemiddelen. Een aantal middelen staat nu in de Huisstijlmanager, zodat we zelf bijvoorbeeld onze folders kunnen opmaken, downloaden, laten drukken én vervolgens tot aan de deur laten bezorgen. Daarbij staat alles keurig netjes in onze huisstijl, zodat we ook daar geen omkijken naar hebben. Ook voor zaken als visitekaartjes en teamkaarten staat er een template in de Huisstijlmanager.”

Snel schakelen

“Onze recruiters moeten snel kunnen schakelen. In het geval van vacatures kunnen ze nu via de Huisstijlmanager snel en gemakkelijk een social media bericht opstellen in het juiste stramien. Ze kunnen teksten aanpassen en foto’s plaatsen, waarbij ze met één druk op de knop een JPEG kunnen downloaden. En alles conform onze huisstijlregels. Daar hoeft geen communicatieadviseur of dtp’er meer aan te pas te komen. Is er nú actie nodig, dan kun je het nú regelen! Kortom: de Huisstijlmanager ontzorgt collega’s op heel veel vlakken en maakt het werk zo een stuk aangenamer en eenvoudiger.”  
 

“De Huisstijlmanager maakt ons werk een stuk aangenamer en eenvoudiger”

Waarom Weemen?

“Ondanks enkele ups en downs in het begin zijn we nu erg tevreden over onze samenwerking met Weemen. Elk jaar bespreken we die met elkaar, zodat we alleen nog maar steeds beter samen gaan werken. We weten elkaar te vinden en kennen elkaars organisatie door en door. Daarbij zijn de korte lijnen, het snelle schakelen, de complete ontzorging en de no-nonsense mentaliteit bij Weemen erg prettig.”

 

ZZG zorggroep

ZZG zorggroep is actief in de regio Nijmegen. De circa 3.000 deskundige medewerkers en 900 vrijwilligers zorgen er dagelijks voor dat mensen de zorg ontvangen die ze nodig hebben om zo snel mogelijk te herstellen of zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven functioneren. ZZG zorggroep biedt wijkverpleging, herstel- en revalidatie en wonen met zorg. Daarbij werkt ZZG nauw samen met andere partijen, zoals collega-instellingen, huisartsen, ziekenhuizen, gemeenten en woningcorporaties. Kijk voor meer info op: www.zzgzorggroep.nl.  

Wij werkten met veel plezier aan deze opdracht

René Goossens

T +31 485 33 66 21
E reneg@weemen.nl

Meer zoals dit