Weemen totaalleverancier voor Spring Kinderopvang

Spring Kinderopvang maakt inmiddels sinds 2012 gebruik van de diensten van Weemen. “Vanaf het moment dat ikzelf bij Spring werk - ik startte hier in 2014 -, werk ik erg prettig samen met Weemen”, vertelt communicatieadviseur Femke Habraken-De Booij. “Anderhalf jaar geleden hebben we een nieuwe huisstijl laten ontwikkelen door een reclamebureau. Weemen heeft de ontwerpen die er lagen vertaald naar onder meer onze op maat gemaakte Huisstijlmanager en ook kritisch met ons meegekeken naar ons drukwerk en andere zaken. Momenteel mag je Weemen beschouwen als onze totaalleverancier op het vlak van communicatiemiddelen.”

Toegepaste expertises Weemen

Totaalleverancier

Weemen is momenteel inderdaad dé totaalleverancier voor Spring Kinderopvang. “Daarbij is signing een relatief nieuw onderdeel”, aldus Femke. “Sinds onze nieuwe huisstijl er staat hebben we ervoor gekozen ook voor dit onderdeel met Weemen samen te werken. Zo zorgt Weemen voor onze pand- en autobelettering, vlaggen, portaalborden, muurborden, deurstickers, dat soort zaken. Waarmee we nu echt alle onderdelen bij Weemen hebben ondergebracht, inclusief ons huisstijldrukwerk. Tegelijk loopt er een traject op het vlak van promotionele artikelen, waarbij we erg prettig samenwerken met Patrick Vergeer van Weemen. Het idee is dat ook die promotionele artikelen straks via de Huisstijlmanager beschikbaar worden.”

Huisstijlmanager

Over die Huisstijlmanager, een belangrijke innovatieve oplossing van Weemen, is Femke zeer te spreken. “De Huisstijlmanager is ontzettend handig. Sowieso voor het opmaken van posters, flyers en folders. Daarnaast hebben we er een sjabloon in laten zetten voor onze social media uitingen. Verder maken we veel gebruik van de bestelmodule. Onze managers kunnen nu zelf hun drukwerk bestellen, wat vervolgens door Weemen op de locaties wordt bezorgd. Weemen beheert daarbij dus ook onze voorraden. Het idee is dat we de Huisstijlmanager ook in gaan zetten voor promotionele artikelen en eventuele kleinere signing-aanvragen. De communicatieafdeling en enkele andere collega’s zijn geautoriseerd om met de Huisstijlmanager of enkele onderdelen daarvan te mogen werken, dus niet iedereen kan dat. Het grote voordeel van de Huisstijlmanager is dat we vast blijven houden aan de sjablonen en daarmee tegelijk aan onze huisstijl.”

Fijne samenwerking

Femke is erg tevreden over de samenwerking met Weemen. “Ze zijn altijd gemakkelijk te bereiken, de lijnen zijn kort en ze denken erg goed mee met ons. Het afgelopen jaar heb ik veel samengewerkt met Patrick. Patrick staat altijd open voor nieuwe vragen, wil graag meedenken en zaken voor ons uitzoeken. In die zin heeft Weemen ook een belangrijke adviserende rol. Bijvoorbeeld over de keuze voor bepaalde papiersoorten of drukwerk, om er uiteindelijk voor te zorgen dat onze ontwerpen optimaal tot uiting komen. Weemen is dus echt onze totaalleverancier geworden. Ik zie onze samenwerking dan ook in de toekomst bijzonder positief tegemoet, anders zouden we ook niet zoveel in elkaar investeren.”

Spring Kinderopvang

Spring is een van de grotere kinderopvangorganisaties in Oost-Brabant en Noord-Limburg. Bij Spring kun je terecht voor kinderopvang in alle vormen: dagopvang (kinderdagverblijf), peuteraanbod (peuterspeelzaal), buitenschoolse- en tussenschoolse opvang. Op de circa 120 locaties van Spring -variërend van klein kinderdagverblijf tot groot kindcentrum midden in de wijk -, werken professionals met een groot hart voor kinderen en gezinnen en met verstand van opgroeien en opvoeden. Daarbij is elke locatie op haar eigen manier bijzonder. Het servicekantoor van Spring is gevestigd in Boxmeer. www.spring-kinderopvang.nl.

Meer weten over de innovatieve Huisstijlmanager van Weemen? Klik hier.

Wij werkten met veel plezier aan deze opdracht

Meer zoals dit