Weemen snapt waar ViaViela behoefte aan heeft

“Bij ons moeten zaken regelmatig snel en altijd met zorg gebeuren”, aldus Natalie van Grinsven, communicatiespecialist van gastouderbureau ViaViela. “We werkten eerder bij ViaViela met een andere drukkerij, maar ik had daar niet helemaal een goed gevoel over. Ik miste service, het meedenken en ook wel een stuk kwaliteit. In mijn vorige baan werkte ik al met Weemen; ze zaten toen bij ons om de hoek. Weemen was inmiddels flink gegroeid, maar toen we in 2018 met Maarten om tafel zaten, hadden we er direct een goed gevoel bij.”

Toegepaste expertises Weemen

Huisstijlmanager

ViaViela stapte in eerste instantie voor het drukwerk naar Weemen over, maar daarna volgden al snel zaken als de webshop en promotionele artikelen. Sinds 2021 werkt ViaViela ook met de Huisstijlmanager en nemen ze e-fulfilment diensten af. De franchisenemers (de klanten van ViaViela) kunnen via de Huisstijlmanager zelf bestellingen plaatsen en deze worden vervolgens door Weemen op locatie afgeleverd. Natalie is erg te spreken over de Huisstijlmanager. “Het is gebruiksvriendelijk en volgens mij zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is de bedoeling dat we in de toekomst nog meer gebruik gaan maken van de functionaliteiten van de Huisstijlmanager. Zo kunnen straks ook de franchisenemers zelf hun communicatiemiddelen ontwerpen, zoals flyers en posters.”

Veel meer dan een drukkerij

Het dienstenpakket wat Weemen biedt is veel uitgebreider dan de partij waar ViaViela voorheen mee werkte. ‘We waren op zoek naar meer dan een drukkerij, maar ik was eigenlijk verbaasd over het totaalpakket dat Weemen te bieden heeft. We wisten eerlijk gezegd niet dat we dat als organisatie zo goed konden gebruiken’, vertelt ze lachend. “Als bedrijf hebben we het gevoel dat we gehoord worden. Ze kijken echt naar onze behoeftes. Weemen komt niet met een verkooppraatje dat op iedereen past.”

Flexibel

Bovendien is Weemen volgens Natalie superflexibel. “Moet er last minute iets gedrukt worden, dan kan het vaak wel tussendoor. Bovendien is er dan altijd wel iemand van Weemen die in de buurt is en het wel even kan bezorgen. Onlangs hadden we een sessie met een groep franchisenemers en we bedachten kort van tevoren dat een poster een goede toevoeging aan de dag zou zijn. Eentje waar de deelnemers ideeën op konden schrijven. Normaal gesproken zouden we daar een paar weken voor uittrekken, maar die tijd hadden we niet. Weemen had het drukwerk en de verzending echter in een paar dagen geregeld. Qua medewerkers en dienstenpakket is Weemen in de loop der jaren flink gegroeid, maar qua kernwaarden is het bedrijf gelukkig onveranderd gebleven.”

"Qua kernwaarden is Weemen onveranderd gebleven"

ViaViela

ViaViela is het grootste gastouderbureau van Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Best waar zo’n 25 mensen werkzaam zijn. Met ruim 55 vestigingen door heel Nederland is het bureau verantwoordelijk voor de kwaliteit van de opvang van duizenden kinderen. ViaViela zorgt ervoor dat de gastouders voldoen aan alle wettelijke eisen en dagen hen uit om zich verder te ontplooien. Daarnaast brengen ze ouders en gastouders bij elkaar en ondersteunt het bureau hen bij alles rondom de opvang. Dit doen ze onder meer met behulp van hun klantenservice, gastouderadministratie en online cursussen.

Wij werkten met veel plezier aan deze opdracht

Judith van der Linden

T +31 485 33 66 15
E judith@weemen.nl

Meer zoals dit