Voor Farmstore in Cuijk hebben we een nieuwe, frisse huisstijl ontwikkeld. Van logo, briefpapier en visitekaartjes tot wagenbelettering en signing.

Toegepaste expertises Weemen

“Eigenlijk gaat mijn relatie met Weemen al heel ver terug”, vertelt Wilko Jilissen, sinds 1 januari van dit jaar de trotse eigenaar van Farmstore, dé importeur van landbouw- en veeteeltmachines. “In de tijd dat ik directeur was bij SAME Deutz-Fahr werkte ik al met Weemen samen. En zelfs dáárvoor, toen ik Marketing Manager was bij Louis Nagel in Nijmegen, deed ik al zaken met ze. Dat is inmiddels al weer zo’n vijftien, zestien jaar geleden. Uiteindelijk wilde ik graag eigen ondernemer worden en die kans werd mij geboden door de toenmalige eigenaar van Van den Berg Farmstore, nu dus Farmstore. Voor mij was het een logische stap om ook nu weer voor Weemen te kiezen.”

Nieuwe start, frisse huisstijl

“Toen ik Farmstore overnam, bestond het bedrijf 25 jaar. Het leek mij wel helder om naar de buitenwereld toe een nieuwe start te maken. Samen met de verhuizing naar een nieuw pand hadden we alles in handen om een moment te creëren. Daar hoort ook een frisse, nieuwe huisstijl bij. De reden dus dat we opnieuw aangeklopt hebben bij Weemen, want daar was ik in het verleden altijd heel erg tevreden over.”

Van visitekaartje tot pandbelettering

Alle communicatiemiddelen van Farmstore werden door Weemen onder de loep genomen. “Bij onze nieuwe huisstijl hebben we de oorspronkelijke kleuren van Farmstore, het groen en het geel, bewaard. Net als de letters van de naam Farmstore. Alle communicatiemiddelen kregen een opfrisbeurt. Het logo, de slogan, het briefpapier, de enveloppen, de visitekaartjes, onze signing - denk aan zaken als banieren en stretchdoeken -, zelfs onze e-mailhandtekeningen werden universeel gemaakt. De visitekaartjes zijn relatief eenvoudig, maar hebben een QR-code. Als je die nu scant, zie je al onze gegevens. Verder kregen ons wagenpark en pand een nieuwe belettering en werd het logo op de voorgevel uiteraard aangepast.”

“Wat ik enorm waardeer is dat Weemen altijd met de klant meedenkt”

Eén aanspreekpunt

“Ik ben altijd heel tevreden geweest over de samenwerking met Weemen. Anders had ik nu ook niet voor ze gekozen. Wat ik enorm waardeer is dat Weemen altijd met je meedenkt en zo ontzettend flexibel is. Het feit dat ze ‘lokaal’ zijn vind ik ook erg belangrijk. Onze vorige drukker zat in Sliedrecht, ik vond het niet logisch om met die drukker samen te blijven werken. Ons bedrijf staat op het industrieterrein in Cuijk, Haps is maar één afslag verder. Wat ons praktisch tot buren maakt. Daardoor blijven de lijnen kort, wat wel zo prettig is. Ik heb bij Weemen één aanspreekpunt in de persoon van René Goossens. Eén telefoontje, en René regelt het!”

Toekomst

We zitten met Farmstore nu een beetje in de opstartfase. Dat er nog veel ideeën liggen voor de toekomst moge duidelijk zijn. En daar zullen we Weemen ook bij gaan betrekken. Wellicht gaan we samen meer doen met de digitale mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan iets als de Huisstijlmanager. Tot nu toe was dat nog een stap te ver voor ons, maar voor de toekomst gaan we dat echt opnieuw bekijken. Die Huisstijlmanager is bijvoorbeeld een prima tool om de lay-out voor advertenties of zaken als folders vast te leggen en op te maken. Bij Weemen vind je eigenlijk alles onder één dak, alle relevante disciplines. Dat is uiteraard erg praktisch voor ons.”

“Eén telefoontje, en René regelt het!”

Farmstore

Farmstore, opgericht in 1997 en gevestigd in Cuijk, is dé importeur van landbouw- en veeteeltmachines. Service en betrouwbaarheid zijn de zaken die Farmstore onderscheiden van de concurrentie. Als importeur levert Farmstore toonaangevende merken in verschillende sectoren van de landbouw en veeteelt. Op dit moment zijn dat zo’n 15 merken op het gebied van precisie zaaien, voer mengen, grondbewerking, kunstmestbestrooiing, graan pletten, beregening en werkzaamheden in en om de boerderij. Ook is Farmstore fabrikant en ontwikkelaar van haar eigen private label spitmachines, Farmtec. Vanuit een eigen visie, met alle ervaring vanuit de praktijk, heeft Farmstore inmiddels een succesvolle reeks van modellen in de markt gezet. www.farmstore.nl.

Wij werkten met veel plezier aan deze opdracht

René Goossens

T +31 485 33 66 21
E reneg@weemen.nl

Meer zoals dit