Weemen maakt uniek Jubileum Kookboek voor Hela

Hela, bekend door haar Curry Kruiden Ketchup, bestaat 50 jaar. Weemen hielp mee om het jarige merk in het zonnetje te zetten door een uniek Jubileum Kookboek op te leveren.  

Toegepaste expertises Weemen

In november 2017 bestond Hela 50 jaar. 2018 staat in het teken van het vieren van dit jubileum. “We wilden ter gelegenheid van ons jubileum een combi maken van een jubileum- en kookboek, met recepten waar onze producten in zitten verwerkt”, vertelt product marketing medewerker Jessica Verbakel. “Zo blijven we dicht bij ons DNA én kunnen we de consument wijzen op de vele andere producten in ons assortiment, zoals de saladedressings, satésauzen en de Speciaalsaus. Veel mensen hebben een dressing van ons in de koelkast staan, maar de link met Hela wordt meestal niet gelegd. Dat hopen we zo te veranderen.” 

Jubileumactie

Het Hela Jubileum Kookboek heeft een eerste oplage van 2500 stuks. Jessica: “Om het boek te verspreiden zijn we onder meer een Facebook-actie gestart. Verder staan er zo’n één miljoen flessen curry met een gouden dop in de winkel. Op de dop zit een boekje met daarin een verwijzing naar de website www.50jaarhela.nl. Via deze website kunnen mensen het Jubileum Kookboek gratis digitaal downloaden. Bovendien krijgt elke vijftigste deelnemer een hard copy exemplaar van het boek thuisgestuurd. De actie loopt nog tot en met oktober 2018. Weemen heeft vooral meegedacht en zorg gedragen voor de realisatie van het boek.”

“Weemen is een échte partner, met veel oog voor persoonlijke aandacht”

Het boek

Op basis van de wensen van Hela ging Weemen aan de slag met de realisatie van het Hela Jubileum Kookboek. Het uiteindelijke resultaat is een hardcover boek in full colour, met een omvang van tachtig pagina’s. Bovendien kreeg het boek een chique look door de linnen-beplakte band en stoffen omslag. “Er waren in eerste instantie wat problemen met de kaft en het bedrukken met ons logo, maar ook bij het zoeken naar de juiste materialen heeft Weemen prima meegedacht”, aldus Jessica.

Waarom Weemen?

Hela werkte al eerder samen met Weemen. Daarbij ging het vooral om de levering van druk- en printwerk, zoals folders en brochures. Jessica is erg tevreden over die samenwerking. “Dit was de eerste echte grote opdracht. Het plezierige van het samenwerken met Weemen zijn de korte lijnen en het persoonlijke contact. Accountmanager Harr van Lieshout kwam regelmatig voorbij om de mogelijkheden te bespreken. Bovendien is men bij Weemen zeer oplossingsgericht. Zit je met een vraag, dan wordt onmiddellijk met je meegedacht, totdat de oplossing er ligt. Zeer prettig.”

Hela Curry Kruiden Ketchup

In 1967 legde Harry Thissen de basis voor ruim 50 jaar Hela Curry Kruiden Ketchup in Nederland. Inmiddels verovert deze kruidige saus meer en meer keukens en is de ‘grote rode tube’ niet meer weg te denken uit het assortiment van de Nederlandse supermarkten en groothandelaren. Met haar curry en aanverwante sauzen is Hela de onbetwiste marktleider in zijn soort en de even zo onbetwiste smaakmaker in de professionele keuken en onze huishoudens. Kijk voor meer info op: hela.nl.

Wij werkten met veel plezier aan deze opdracht

Harr van Lieshout

T +31 77 399 79 81
E harr@weemen.nl

Meer zoals dit