Weemen totaalleverancier én totaalontzorger voor Mooiland

Weemen verzorgt de vormgeving van nieuwe communicatiemiddelen én optimaliseert de Huisstijlmanager voor woningcorporatie Mooiland. 

Toegepaste expertises Weemen

Mooiland

Woningcorporatie Mooiland huisvest ruim 50.000 mensen in 22.500 woningen verspreid over heel Nederland. Mooiland ‘geeft thuis’ door te zorgen voor voldoende betaalbare, kwalitatief goede en duurzame huurwoningen. Maar men doet meer. Mooiland profileert zich ook graag als een voor huurders herkenbare, aanspreekbare én bereikbare corporatie. Men wil weten wat er speelt en heeft oog voor prettig wonen in de wijk. Ook op deze manier geeft Mooiland thuis. mooiland.nl

Vormgeving nieuwe middelen

“We werken al heel wat jaren prettig samen met Weemen”, vertelt communicatieadviseur Irma van Grunsven. “De meeste communicatiemiddelen waar ons logo op staat worden door Weemen verzorgd, van druk- en printwerk en facilitaire middelen tot en met signing en gadgets. Uiteraard alles binnen de huisstijl van Mooiland, die is vastgelegd in ons huisstijlhandboek. Moet er nu een nieuw middel komen, denk bijvoorbeeld aan een brochure met als onderwerp zonnepanelen, dan zorgt Weemen voor de vormgeving en het ontwerp van die brochure, helemaal volgens onze huisstijl.”

Huisstijlmanager

“Weemen heeft ook onze Huisstijlmanager – ‘Weemen web’, zoals wij het intern noemen -, geoptimaliseerd. Een aantal afdelingen binnen Mooiland maken flyers, posters en/of uitnodigingen voor bewoners op via deze handige tool. Maar we gebruiken de Huisstijlmanager ook intern, bijvoorbeeld voor de nieuwsbrief voor medewerkers. Missen we een middel, dan doet Weemen ons een voorstel voor een template en na akkoord wordt de template in de Huisstijlmanager opgenomen. En zo kunnen medewerkers via hun eigen login aan de slag. De Huisstijlmanager is eenvoudig in gebruik, werkt snel en het resultaat is professioneel.”

 

“De Huisstijlmanager van Weemen blijkt voor ons dé ideale oplossing te zijn”

Optimale huisstijlbewaking

“We hadden in eerste instantie nooit echt stilgestaan bij de mogelijkheden die de Huisstijlmanager biedt, we kenden deze onvoldoende. Nu we eenmaal de Huisstijlmanager van Weemen hebben leren kennen blijkt het dé ideale oplossing voor ons te zijn. We besparen op de kosten en het is ontzettend fijn dat we nu zelf veel middelen kunnen maken binnen vastgelegde templates. Het voorkomt dat medewerkers zelf van alles gaan bedenken. Kortom: met de Huisstijlmanager bewaken we onze huisstijl optimaal. En medewerkers hebben de vrijheid om zelf hun tekstje te plaatsen, waarbij ze zich automatisch aan de vastgelegde templates houden.” 

 

Waarom Weemen?

“Door de jaren heen hebben we Weemen leren kennen als een zeer betrouwbare partner, natuurlijk een belangrijke factor. Wat dat betreft kunnen we altijd bouwen op Weemen. Afspraak is afspraak. Daarbij is het fijn dat ze bij Weemen snel werken en korte lijnen hanteren, wat zorgt voor een soepele en prettige persoonlijke samenwerking, altijd met een vast aanspreekpunt. Weemen denkt graag met ons mee en ze komen altijd met een oplossing voor een specifiek vraagstuk. En ook qua kosten zijn zij een goede partij voor ons.”

Wij werkten met veel plezier aan deze opdracht

Judith van der Linden

T +31 485 33 66 15
E judith@weemen.nl

Helma Mooren

T +31 77 366 15 15

Meer zoals dit