Van de Lockant vertrouwt compleet op de expertise van Weemen

Van de Lockant Kunstgras in Beers is al sinds 2017 klant van Weemen, maar vanaf vorig jaar is de samenwerking nog verder geïntensiveerd. In januari 2022 nam Paul Nibbeling het bedrijf over van de oude eigenaar. Paul wilde dat de verschillende communicatie-uitingen eens flink onder de loep werden genomen en schakelde daarvoor Weemen in. “Ik heb eigenlijk meteen de gehele marketingcommunicatie bij Weemen ondergebracht. Ik heb daar geen tijd voor en geen kennis van. Ik heb verstand van kunstgras; Weemen van marketing en communicatie. Ieder zijn vak, denk ik dan.”

Toegepaste expertises Weemen

‘Maak er maar wat moois van’

Zo is er een frisse wind door de huisstijl gegaan. De naam ‘Van de Lockant’ is behouden, maar de huisstijl heeft een nieuw jasje gekregen. Intussen heeft Weemen ook zaken als de website, briefpapier, graslabels, visitekaartjes en folders onder handen genomen. “Ik probeer mij er zo min mogelijk mee te bemoeien. Ik zeg altijd: ‘Maak er maar wat moois van’. Mijn vaste contactpersoon is Gideon Zonnenberg. Meestal komt hij met een voorzet of meerdere opties waarover ik mijn mening mag geven, maar ik vertrouw vooral op de expertise van Weemen. Het resultaat is eigenlijk altijd super.”

Complimenten van klanten

Ook het meedenken van Weemen stelt Paul erg op prijs. “Weemen komt vaak zelf met ideeën. Zo kwamen ze met het plan om onze kunstgras stalen te versturen in een gedrukte staaldoos met een mooie bedankbrief. Daar krijgen we zoveel leuke reacties op. Hetzelfde geldt voor onze nieuwe spandoeken. Ik heb eigenlijk alleen de afmetingen doorgegeven aan Gideon. Vervolgens werd er een professionele fotograaf ingeschakeld die prachtige beelden op ons bedrijf heeft geschoten. Uit die grote selectie foto’s weet Weemen de perfecte beelden te selecteren voor op de spandoeken. Je wilt niet weten hoeveel complimenten we daarover krijgen.”

Fijne partner

Een tevreden klant dus? “Dik tevreden. Weemen is een fijne partner om mee samen te werken. Het draait niet alleen om ‘verkopen-verkopen’, maar ze denken echt mee in het belang van mijn bedrijf. En Weemen toont daarin initiatief. Voorheen werkte ik samen met een marketingbureau, maar daar moest ik zelf alles aandragen. Dat wil ik dus niet. Ik wil er zelf zo min mogelijk werk aan hebben. Daarnaast vind ik de sfeer prettig bij Weemen. Het is er persoonlijk en de medewerkers zijn er gemoedelijk. Het voelt niet als ‘werken’ als ik een afspraak bij Weemen heb.”        

Van de Lockant Kunstgras

Van de Lockant is sinds 2006 dé specialist op het gebied van kunstgras voor tuin, balkon en terras. Het bedrijf in Beers is de eerste in Nederland die zich volledig richt op kunstgras voor consumenten mét een eigen winkel en uitgebreide showtuin. Paul: “Wij leggen zelf geen kunstgras; daarvoor hebben we een huishovenier. Zo kunnen wij de klant geheel van a tot z ontzorgen. Dat doen wij op de manier zoals ik zelf ook als klant behandeld wil worden. Met alleen het beste kwaliteit kunstgras en de beste service. Wij gaan niet voor de snelle verkoop, maar staan voor tevreden klanten.”

Wij werkten met veel plezier aan deze opdracht

Gideon Zonnenberg

M +31 6 12 99 26 16
E gideon@weemen.nl

Ilse Janssen

T +31 485 33 66 11

Meer zoals dit