Het Merletcollege kan lezen en schrijven met Weemen

Het Merletcollege maakt al zo’n vijftien jaar gebruik van de diensten van Weemen. “In het begin ging het voornamelijk om opmaak en druk- en printwerk, maar in de loop der jaren is dat uitgebreid met signing, promotionele artikelen en andere uiteenlopende communicatiemiddelen”, aldus Meike Lemmen. Meike werkt sinds 2,5 jaar als medewerker PR & Communicatie bij de scholengemeenschap en ze heeft bij Weemen voornamelijk contact met René Goossens en Amanda van Lanen. “Rene is het eerste aanspreekpunt wat betreft de middelen en Amanda is vooral een sparringpartner voor communicatievraagstukken. We kunnen met elkaar lezen en schrijven. Eigenlijk was die goede klik er meteen vanaf het begin.”

Toegepaste expertises Weemen

Breed scala aan producten

Folders, schoolgidsen, de website, advertenties, rugzakjes, mailings; het scala aan producten die Weemen voor het Merletcollege verzorgt is groot. Recent heeft ook de huisstijl een restyle gekregen. De school had niet direct behoefte aan een complete rebranding, maar het mocht allemaal nét wat frisser. Meike: “En waar we vooral ook op zoek naar waren, was consistentie. We wilden graag vastleggen wat onze huisstijl is, want eigenlijk was er al jaren geen uniformiteit wat betreft kleurstelling of lettertypes. Ik ben erg tevreden over zowel het proces als het resultaat; onze huisstijl heeft een mooie update gekregen én de richtlijnen zijn vastgelegd in een huisstijlhandboek.”

Vertrouwen

Meike is zelf grafisch vormgever en pakt bij het Merletcollege ook vaak zulke werkzaamheden op. “Dan gaat het vooral om kleine dingetjes, zoals een bericht op social media of de opmaak van een poster. Sinds kort heeft Weemen ook templates aangeleverd, waardoor we zelf eenvoudig posters, socialmedia-posts en powerpointpresentaties kunnen maken. Dat scheelt tijd en het zorgt ervoor dat alle uitingen dezelfde uitstraling hebben.” Voor grotere opdrachten schakelt Meike echter altijd Weemen in. “Vooral als het om zaken met flinke aantallen gaat, zoals 500 tasjes of 1000 uitnodigingen. Dan heb ik er geen omkijken naar en weet ik zeker dat het goedkomt.”

Persoonlijke aanpak

Het ontzorgen vindt Meike een grote pré van Weemen. “Schakel ik Weemen in, dan regelen ze het. Of het nu gaat om communicatie, promotie, druk- en printwerk of signing. Ze kennen onze organisatie goed en ze hebben aan een half woord genoeg. Vooral de persoonlijke aanpak spreekt mij erg aan. Ze leveren bijvoorbeeld zelf het drukwerk af, waardoor er nooit iets kwijtraakt. En als ik bel, herkennen ze mij meteen: ‘Hé Meike, ik verbind je door met Rene’. Opmerkelijk, want het is best een groot bedrijf, maar in het contact voelt dat totaal niet zo.”

"Schakel ik Weemen in, dan regelen ze het"

Merletcollege

Het Merletcollege is een school voor voortgezet onderwijs met locaties in Cuijk, Grave en Mill. De school wil er voor alle leerlingen in die regio zijn en biedt een breed aanbod, van basisberoepsgerichte leerweg (vmbo basis) tot en met het vwo. Meike: ‘Het is leuk dat Weemen in dezelfde regio gevestigd is als het Merletcollege. Zo zit de zoon van Caro, de vormgever die ons met de huisstijl hielp, bij ons op school. Dat praat gewoon gemakkelijker. En in dit geval was het ook eenvoudig sparren. Onze doelgroep zat immers gewoon bij haar aan de eettafel.”

Wij werkten met veel plezier aan deze opdracht

Meer zoals dit