Weemen officieel erkend als mantelzorgvriendelijke organisatie!

Ontzorgen, verzorgen, goede zorg: er voor elkaar zijn is iets dat bij Weemen vanzelfsprekend is. Onze medewerkers zijn immers mensen met passie en hart voor de zaak. Die altijd en overal het onderste uit de kan halen. Voor 'de zaak', voor onze relaties. Daarom vinden we dat ook zij de beste zorg verdienen. Zo hebben we voor onze medewerkers een mantelzorgvriendelijke organisatie ingericht. Zodat ze onder optimale omstandigheden kunnen werken aan de beste resultaten!

Je werk combineren met mantelzorg is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Gemiddeld één op de vijf werknemers combineert zijn of haar werk met mantelzorgtaken en het aantal groeit. Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan de partner, kind of ouder zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. 

Veel mantelzorgers kunnen deze zorgtaken prima combineren met hun baan. Maar dat geldt helaas niet voor iedereen. Met het risico dat ze overbelast raken, ziek worden en soms zelfs voor langere tijd uitvallen. Weemen laat dat als mantelzorgvriendelijke werkgever niet gebeuren. We gaan het gesprek aan met onze werkende mantelzorgers en samen zoeken we naar oplossingen om het werk en de zorgtaken te combineren. Mantelzorg wordt zelfs een vast onderdeel in het functioneringsgesprek. 

Wil je ook een mantelzorgvriendelijke werkgever worden, kijk dan eens op de website van Werk & Mantelzorg Nederland.

 

Actueel