Weemen neemt
Tonnaer over!

Met ingang van maandag 14 oktober 2019 neemt Weemen web I print I promo de activiteiten van Tonnaer in Kelpen-Oler over. Door deze stap breidt Weemen haar activiteiten uit naar Midden- en Zuid-Limburg. Voormalig Tonnaer-eigenaar Marc Dijkstra wordt commercieel manager van Weemen Limburg. Ook acht medewerkers gaan mee over.

Bijna was het over en sluiten geweest voor drukkerij-uitgeverij Tonnaer, na bijna 135 jaar actief te zijn geweest in de grafische sector. In september sprak de rechtbank in Roermond het faillissement uit. Met de hulp van Weemen kan nu echter een doorstart worden gemaakt. “We zijn goede bekenden van elkaar”, zegt directeur Twan Weemen. “Door onze krachten en kennis te bundelen maken we een flinke stap qua slagkracht. Niet alleen als familiebedrijven passen we perfect bij elkaar, ook onze diensten liggen mooi in elkaars verlengde.”

Voordelen
De overname van Tonnaer past helemaal in het groeiplaatje dat Weemen voor ogen heeft. Twan Weemen: “Door de overname breiden we onze activiteiten nu uit naar Midden- en Zuid-Limburg en kunnen we onze gewenste omzetgroei gaan realiseren. Niet alleen voor Weemen heeft de synergie voordelen. Ook de klanten van Tonnaer kunnen straks profiteren van ons totaalpakket op het vlak van on- en offline communicatie.”

Positief
Tonnaer kent een lange geschiedenis. Het bedrijf werd in 1885 opgericht in Thorn door Hubert Tonnaer. Na het overlijden van Tonnaer hertrouwde zijn weduwe met de Fries Barend Dijkstra, waarna de drukkerij in handen kwam van de familie Dijkstra. Sinds 1989 is Tonnaer gevestigd in Kelpen-Oler. Voormalig eigenaar Marc Dijkstra, die de rol van commercieel manager binnen onze organisatie op zich gaat nemen, is positief over de bundeling van krachten met Weemen. “Ik ben verheugd over het feit dat Tonnaer op deze wijze een doorstart kan maken en weet zeker dat klanten daar straks optimaal van kunnen profiteren. Behalve drukwerk, prepress, signing en relatiegeschenken zijn we nu in staat om hen ook alle andere zaken op het vlak van communicatie te leveren. Ik kijk dan ook met heel veel vertrouwen naar de toekomst!”

Actueel