Nieuwe printer Weemen met ultra-HD resolutie

Onlangs hebben we bij Weemen een nieuwe printer in gebruik genomen. Deze Xerox krachtpatser, de Versant 180, heeft een ultra-HD resolutie met liefst vier keer zoveel pixels als een standaard printer. De printer maakt het mogelijk om tachtig pagina’s per minuut enkelzijdig te printen en dubbelzijdig tot wel 350 grams, zonder snelheidsverlies! Bart Slenders, meewerkend productieleider bij Weemen, kan alles vertellen over dit bijzondere apparaat.

Geweldige machine

Bart Slenders is verantwoordelijk voor de aansturing en planning van de digitale printafdeling (printen, signing en mailings) en de planning van de binderij in Gemert. Zelf drukt hij ook op de HP indigo 7600 en op de printafdeling en helpt hij mee in de afwerking. “De nieuwe Xerox printer, de Versant 180, is een geweldige machine. Behalve de veel hogere resolutie en enorme printsnelheid zit er een driekantsnijder aan om aflopende boekjes kant en klaar uit de printer te laten komen.”

 

Multifunctioneel

Maar dat is niet alles. “Daarbij kun je er boekjes met een dikte tot wel tachtig pagina’s mee brocheren op tachtig grams papier”, aldus Bart. ”Waar dan ook nog een ‘squarefold’ rug aan zit, zodat de brochure niet openstaat en mooi plat blijft liggen. Daarbij is de printer ook geschikt om er digitale enveloppen met vensters en normale enveloppen zonder vensters mee te printen op hoge snelheid en in topkwaliteit. Tenslotte is het mogelijk om met de printer banners te printen. Dat wil zeggen vellen papier van een formaat van 330mm x 660mm tot maximaal 250 grams.”

Voordelen voor de klant

“Omdat deze printer veel sneller is dan de traditionele printers kunnen we nóg sneller leveren aan onze klanten. Met meer gevarieerd papier én met een nog betere kwaliteit. Voor ons en onze klanten betekent het bovendien dat we ook meer orders per dag af kunnen werken.”

Actueel