Bij Weemen staat duurzaam ondernemen voorop 

Duurzaam ondernemen is iets wat bij ons hoog in het vaandel staat. Naast het aangaan van duurzame relaties met onze klanten, steken we ook veel energie in het aangaan van een duurzame verbintenis met het milieu en de wereld om ons heen. Continu zijn we op zoek naar oplossingen die bijdrage aan het verduurzamen van onze bedrijfsprocessen. Voor onszelf, maar ook voor onze relaties. 

Stone Paper 

Om onze bijdrage te leveren aan een beter milieu maken wij onder andere gebruik van duurzame materialen, zoals Stone Paper. Stone Paper bestaat voor 80% uit tot poeder gemalen steen in plaats van uit boomvezels. In tegenstelling tot de productie van traditioneel papier, wordt er tijdens de productie van Stone Paper geen water en bleekmiddel gebruikt. Stone Paper is niet alleen beter voor het milieu, tegelijk biedt het voordelen voor de gebruiker. Het papier is volledig waterresistent en heeft een hoge scheurweerstand. Dubbele winst dus!
 

PaperWise

Een ander duurzaam materiaal wat wij gebruiken is PaperWise. PaperWise geeft landbouwafval een tweede leven. Bladeren en stengels die overblijven van de oogst worden namelijk bewerkt tot grondstof voor het papier. Het aandeel landbouwafval vervangt het aandeel vezels uit bomen. Door te kiezen voor het A-kwaliteit papier van PaperWise kunnen er meer bomen blijven staan voor het omzetten van CO2 in zuurstof. Kwaliteit combineren we hier met duurzaam ondernemen! 

Voor Paper on the Rocks drukken wij veel mooie notitieboeken, altijd gemaakt van 100% boomvrije papier-alternatieven. Paper on the Rocks wil de papierindustrie veranderen door deze alternatieve papiersoorten te helpen groeien. Er worden retail collecties uitgegeven, welke verkrijgbaar zijn bij een groeiend aantal fysieke en online winkels. Daarnaast richt Paper on the Rocks zich op de zakelijke markt, waar de keus voor full custom duurzame notitieboeken enorme hoeveelheden water, bomen en energie bespaart.

Wist je dat… 

Het gebruik van 1 ton Stone Paper in plaats van papier van hout, per jaar voor 40 mensen zuurstof oplevert? Stone Paper bestaat compleet uit afval- en gerecycled materiaal, waardoor het een lagere impact heeft op het milieu. 

Wist je dat…

Met PaperWise bedrijven minder CO2 hoeven te compenseren vanwege de lagere milieu-impact? Hierdoor kunnen ook de kosten voor CO2-compensatie worden verlaagd. 

Actueel