‘Onze’ Jac staat bekend als een echte levensgenieter en zet zich graag in voor zijn collega’s. Graag stellen we Jac aan jullie voor!

Even voorstellen

“Hey! Mijn naam is Jac. Ik werkte tot 2014 bij Clabbers Communicatie in Grubbenvorst. Na de overname door Weemen verhuisde ik mee naar Weemen. Vanaf het allereerste moment prima naar mijn zin. Ik kwam binnen als drukker en startte direct in de ploegendienst in Haps. Later werd ik ook ingezet bij de grote drukpers in onze vestiging in Gemert. Vervolgens kreeg ik een cursus aangeboden om te leren omgaan met de digitale Indigo drukpers. Ik werk nu twee dagen per week in Haps en twee in Gemert. Eigenlijk doe ik alle werkzaamheden die er nodig zijn in de drukkerij en productie.”

Kun je iets meer vertellen over de digitale Indigo drukpers?

“Ik wil samen met mijn collega’s onze klanten alleen de beste kwaliteit bieden, daar draait bij mij alles om. De Indigo is een belangrijke tool hierbij. Bij deze digitale drukpers werk je ook gewoon met inkt, een plaat, rubberdoek en tegendruk, net als bij een normale drukpers. Het verschil is echter dat bij de Indigo de plaat na elke omwenteling opnieuw wordt belicht. Met de Indigo kun je door telkens opnieuw te belichten elk vel anders bedrukken. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld gepersonaliseerd drukwerk of mailings. De kwaliteit is bovendien zo goed dat je het verschil met gewoon drukwerk amper nog kunt zien, of je moet wel een hele goeie drukker zijn! Daarom trekt deze machine mij ook zo enorm."

Hoe merk je dat Weemen een familiebedrijf is?

“De sfeer is top en de betrokkenheid en de gezelligheid onderling zijn groot. Ondanks dat we een vrij groot bedrijf zijn, merk je daar weinig van in de omgang met collega’s. Ik heb het wat dat betreft nóg iets makkelijker, want ik werk immers op beide productielocaties. Dus ik ken echt iederéén op de werkvloer. Maar die korte lijnen zijn er sowieso, het is karakteristiek voor Weemen. Als collega’s staan we altijd klaar voor elkaar. Uiteraard wordt er ook gewerkt, maar de fijne sfeer maakt het een stuk gemakkelijker.”

Vertel een iets over het Kernteam waarbij je betrokken bent.

“Klopt. Om de strategische koers voor 2030 te bepalen heeft de directie een kernteam opgesteld. Ik was erg verrast toen ik daarvoor werd gevraagd. Maar geweldig dat ze bij Weemen ook de medewerkers mee laten denken over de toekomst. Dat tekent het bedrijf, investeren in je mensen! Met dit team hebben we veel gespard en gediscussieerd over wat we als Weemen in 2030 bereikt willen hebben. Binnen dat Kernteam hebben we vijf projectgroepen. Ikzelf zit in de projectgroep Inclusiviteit & Geluk. Daar ben ik erg blij om, want in de loop van mijn leven - ik ben nu 54 -, heb ik gemerkt dat er ook andere dingen zijn behalve werk. Werken is belangrijk, maar het is net zo belangrijk dat je jezelf daarin gelukkig voelt. En daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.”  

Hoe wil je invulling gaan geven aan dat gevoel van geluk?

“Nou, mensen bepalen zelf mee hoe hun werkplek eruit ziet en krijgen meer eigen verantwoordelijkheid. Verder is het goed dat we elkaar als collega’s coachen en naar elkaar luisteren. Zit je wel lekker op je plek, lekker in je vel, voel je jezelf veilig tussen je collega’s. Elkaar daarin steunen, elkaar waarderen, zodat we samen sterker worden. Uiteindelijk draait het om je welzijn op je werkplek. Is dat in orde, dan werk je met meer plezier en presteer je beter. Dit soort zaken gaan we straks in een handboek bundelen. Natuurlijk in overleg met de directie, want wellicht zijn niet alle ideeën op korte termijn te realiseren, of misschien wel helemáál niet. Maar zoiets als een ‘eindemaandborrel’ kan volgens mij vrij snel worden geregeld!”

Wat is je levensmotto?

“Ik heb een zoon en een dochter, die heb ik een tijdlang gecoacht, achtereenvolgens in handbal en hockey. Ze zijn nu op een leeftijd dat ze vaak lekker gaan stappen. Na het indrinken thuis zeg ik ze altijd: ‘Jongens, drink niet te weinig, want half zat is ook weggegooid geld’. In feite zeg ik dat ze zoveel mogelijk moeten genieten van het leven. Dat probeer ik zelf ook. Zo hebben we met wat vrienden een dartclubje, elke twee weken lekker onderling darten en een biertje drinken. Zelf noemen we dat ‘therapie’.”

“Geniet zoveel mogelijk van het leven!”

Jac, enkele keuzes voor jou.

Favoriete film of serie?
“Ik ben van de Formule 1, dus ik kijk graag naar Drive to Survive op Netflix. Ik kan nog steeds niet geloven hoe Max het vorig jaar in die laatste race is gelukt!”

Je favoriete muziek?
“Ik hou van alle muziek, behalve als het heel hard is. Bands als Coldplay en Snow Patrol kan ik erg waarderen. Toen mijn dochter zestien werd zijn we samen naar een concert van Coldplay gegaan. Dat vergeten we nooit meer.”

Ben je ergens extra bang voor?
Nee, geen fobieën. Tijdens onze laatste vakantie op de Malediven ben ik gaan snorkelen en zwom ik plots samen met een haai. Ik ben het dier gaan filmen, haha!”

Tenslotte: waarom zou iemand bij Weemen moeten komen werken?

“Hier heb je echt de ruimte om samen je werkplek in te vullen. Je voorkeuren aan te geven. En zelfs je werktijden te kiezen, in onderling overleg natuurlijk. Daar wordt zelden moeilijk over gedaan. Ook kun je aangeven wat je wel en niet leuk vindt. En dan wordt er ook echt naar je geluisterd. Heel fijn, die flexibiliteit.”  

Actueel