Actie Verzacht Eenzaamheid levert € 6.500,- op voor goede doelen

In maart 2020, het begin van de coronapandemie, zijn we gestart met de actie Verzacht Eenzaamheid. Met ons initiatief wilden we de eenzaamheid die deze pandemie met zich meebracht deels tegen gaan. Familieleden van mensen in zorginstellingen konden gratis een gepersonaliseerde placemat bestellen voor hun naaste. Hierbij konden zij een vrijwillige donatie doen voor een goed doel. Inmiddels heeft ons initiatief € 6.500,- opgeleverd!

Koninklijke inspiratie

“Het corona-virus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel." Die woorden van koning Willem-Alexander inspireerden Maarten Weemen in maart 2020. Maarten kwam op het idee om gratis placemats met persoonlijke familiefoto’s aan te bieden voor mensen in zorginstellingen. En deze waren erg gewild. Nu, twee jaar later, heeft Weemen al bij meer dan 25.000 mensen een glimlach op het gezicht getoverd door het leveren van de gepersonaliseerde placemat.

Vrijwillige donaties

Binnen één dag bedachten we deze campagne en nog in diezelfde week lanceerden we de website www.verzachteenzaamheid.nl. Het initiatief was geheel gratis voor familieleden van mensen in zorginstellingen. Familieleden konden via de website  vrijwillig doneren voor een lokale ‘vriendenstichting’ van een deelnemende zorginstelling óf voor Alzheimer Nederland. Het initiatief werd enorm gewaardeerd, ook getuige de vele donaties die we ontvingen. Inmiddels hebben we een cheque ter waarde van € 4.000,- overhandigd aan Alzheimer Nederland én een bedrag van € 2.500,- geschonken aan de lokale ‘vriendenstichtingen’.

Verzacht Eenzaamheid gaat door!

Het succes betekent niet dat we nu op ons lauweren gaan rusten, de actie gaat gewoon door! Nog steeds kunnen familieleden van deelnemende zorginstellingen placemats bestellen voor hun dierbaren. We willen aandacht blijven geven aan eenzaamheid. Bij Weemen staan ‘inclusiviteit en geluk’ als kernwaarden centraal, de reden dat wij het belangrijk vinden om een bijdrage te blijven leveren aan belangrijke maatschappelijke thema’s. Zorginstellingen kunnen zich nog steeds aanmelden voor deelname aan de actie via het contactformulier op de website van Verzacht Eenzaamheid.

Bedankt!

Wij zijn in ieder geval verheugd dat ons initiatief zoveel heeft losgemaakt! Ten eerste willen we de diverse zorginstellingen bedanken, die zich zo enthousiast achter ons initiatief hebben geschaard. Ook willen we graag alle sponsoren hartelijk danken. Mede door hun financiële ondersteuning kunnen we nog meer mensen in Nederland blij maken met placemats en fotokaarten. En als laatste willen we onze partners en de vele vrijwilligers bedanken die zich zo belangeloos inzetten en hebben ingezet bij de realisatie van dit initiatief. Bedrijven die begrijpen hoe belangrijk het is om te communiceren en verbindingen te maken, zeker in tijden als deze.

Actueel