bouwhelm

Weemen
Bouwnieuws

De bouw van ons nieuwe bedrijfspand op de hoekkavel op Bedrijvenpark Laarakker in Haps is van start gegaan. We nemen jou graag mee in het bouwproces aan de hand van leuke winacties, interessante feitjes en mooie verhalen. We hopen jou straks te mogen ontvangen in ons gloednieuwe pand!

Langzaamaan verrijzen de komende maanden de eerste contouren van het nieuwe bedrijfspand van Weemen. De eerste werkzaamheden aan de Kokerbijl, bij de entree van Bedrijvenpark Laarakker in Haps, zijn inmiddels gestart. In oktober 2024, tegelijk met het 50-jarig jubileum van Weemen, moet het pand officieel worden geopend. Een perfecte timing, vinden gebroeders Maarten en Twan Weemen. “Alles valt straks mooi samen.”

Voor Maarten en Twan is de nieuwbouw een lang gekoesterde droom die eindelijk gerealiseerd kan gaan worden. Want de plannen komen niet zomaar uit de lucht vallen. “Die plannen bestaan al heel erg lang”, zegt Maarten. “We zijn de afgelopen jaren steeds meer bedrijven over gaan nemen. Op een bepaald moment hadden we zelfs een vijftal productielocaties. Onze visie was wel dat we op den duur naar een centralisatie van de productie toe wilden. Op dit moment hebben we nog twee productielocaties, in Haps en in Gemert. Straks gaan beide over naar het nieuwe pand in Haps. Voor ons en onze collega’s was daarbij een belangrijke doelstelling dat we vóór ons 50-jarig jubileum in ons nieuwe onderkomen zouden zitten.”

Doorpakken

Na een lange zoektocht naar een geschikte locatie voor de nieuwbouw kwamen Maarten en Twan bij Bedrijvenpark Laarakker uit. “We hebben onszelf breed georiënteerd en niet alleen specifiek in deze regio”, aldus Maarten. “Maar de wens was natuurlijk wel om indien mogelijk in het Land van Cuijk te blijven. We hebben hier een aantal industrieterreinen die een tijdlang stil hebben gelegen. Maar op den duur ging het plots heel hard met de kavelverkoop. Dat was het moment dat we beseften dat we echt door moesten pakken, om niet met lege handen achter te blijven. We zijn dus ook erg blij dat het uiteindelijk gelukt is.”

Tijdperk Weemen 3.0

Twan: “We hebben nu een mooi perceel, schuin tegenover het perceel waar de ouderlijke woning van pap en mam staat en waar onze ouders in 1974 in een schuurtje gestart zijn met hun drukkerij. Met één drukpers. Onze ouders zien nu elke dag langzaamaan tijdperk Weemen 3.0 tot leven komen. Dat voelt heel bijzonder.”
“Ja, zo zou je het inderdaad kunnen noemen”, vult Maarten aan. “De eerste periode was de periode van onze ouders. Die periode ‘1.0’ duurde van 1974 tot 2010. De periode 2.0 was die waarin Twan en ik het bedrijf van onze ouders en diverse andere bedrijven overnamen. En tenslotte bouwen en werken we nu hard aan Weemen 3.0. De periode waarin we ook de nieuwbouw realiseren en de verkooplocaties Nijmegen, Venlo, Uden en Helmond/Eindhoven verder hebben ontwikkeld en nog gaan ontwikkelen. Daarnaast wordt dat ook de periode waarin we met al onze collega’s hard werken aan de stip op de horizon.”

Ideale locatie

“Ook qua bereikbaarheid ligt de nieuwe Weemen hoofdvestiging op een ideale locatie, centraal in onze marktgebieden Brabant, Gelderland en Limburg”, zegt Twan. “Het pand komt op een hoekperceel te staan, met uitzicht op de rondweg van Haps naar Uden. Op deze entree naar het Land van Cuijk komt veel verkeer voorbij. De nieuwbouw verrijst op een perceel van circa 5500 meter. De footprint van het pand is ongeveer tweeduizend vierkante meter en het totale aantal, inclusief een stuk magazijn van zo’n tien meter hoog, bedraagt 2800 vierkante meter werkbare oppervlakte.”

Showroom

De nieuwe hoofdvestiging van Weemen vormt een fikse efficiencyslag. Twan: “Haps en Gemert worden straks opgetild en gaan over naar de nieuwbouw. Daarin doen we straks traditioneel offset drukken, digitaal drukken, digitaal printen en alle nabewerkingen voor het eindproduct. Ook de volledige signing-afdeling krijgt er een plek. Eigenlijk moet het nieuwe pand een showroom gaan worden, waarin we relaties uit gaan nodigen en meenemen in de wereld van de fysieke communicatiemiddelen en -technieken. Van advies tot en met het opleveren van.”
“Samen met onze collega’s kunnen ze sparren over de middelen die het best bij hun organisatie en marketingplan aansluiten. Omdat we heel veel technieken in huis hebben kunnen we onze relaties een breed pallet aan mogelijkheden laten zien.” Maarten: “In ons magazijn liggen straks ook veel artikelen voor onze klanten, denk bijvoorbeeld aan bedrukte promotiemiddelen, die via onze Huisstijlmanager besteld worden. Ook die artikelen, die nu al aan 32 landen worden geleverd, kunnen we laten zien. Onze relaties krijgen dus een flink stuk beleving als toegevoegde waarde.”

Ontmoetingsplek en impactmaker

Maarten: “We spreken straks ook niet meer van een kantine, maar van een ontmoetingsruimte. Een plek waar veel traffic is, waar we als bedrijf verbindingen kunnen leggen met klanten, relaties en ondernemersverenigingen. En een plek met veel toegevoegde waarde. Het past bij onze ambitie. We willen in 2030 graag een impactmaker zijn in (hyper)gepersonaliseerde en hoogwaardige communicatieproducten- en diensten. Een data gedreven familiebedrijf, dat de wereld, mensen en merken om ons heen verder ontwikkelt.”

Toekomstproof

Ook is bij de bouw van het nieuwe pand goed gekeken naar de toekomst. “Het pand wordt duurzaam gebouwd”, vertelt Twan. “Uitgerust met een luchtwaterwarmtepomp, zonnepanelen, et cetera. Deels ook om de stijgende energierekeningen het hoofd te bieden en naar beneden te brengen. Uiteindelijk proberen we die helemaal op nul te krijgen. Zodat we weer tig jaren vooruit kunnen. Echt een bedrijf van deze tijd, toekomstproof op alle vlakken.”

“Alles valt straks mooi samen”

Planning en 50 jarig jubileum in 2024

Met de nieuwbouw, waarin straks dagelijks zo’n vijftig medewerkers aan de slag zullen zijn, is inmiddels gestart; Twan: “De fundering ligt er. In de eerste week van oktober wordt gestart met het maken van de staalconstructie. Richting Kerst moet het pand qua contouren al een heel eind klaar zijn en richting maart, april 2023 moet de ruwbouw afgerond zijn. Vanaf de eerste helft van 2024 hopen we geheel operationeel te zijn in het nieuwe pand. De officiële opening willen we graag samen laten vallen met ons vijftigjarig jubileum, maar dat zal ook afhangen van de snelheid van het bouwproces. We gaan in 2024 hoe dan ook een fantastisch mooi jaar tegemoet.”
Maarten: “Eigenlijk komt alles dan mooi samen. Afgelopen jaar hebben we, samen met onze medewerkers, een mooi strategisch project gedaan om onze koers richting 2030 te bepalen. Dat project loopt nog steeds. Volgend jaar krijgt onze rebranding daaromheen vorm. Het nieuwe pand, strategie, rebranding, jubileum, alles valt dus straks mooi samen. Een perfecte timing.”