bouwhelm

Weemen
Bouwnieuws

De bouw van ons nieuwe bedrijfspand op de hoekkavel op Bedrijvenpark Laarakker in Haps is van start gegaan. We nemen jou graag mee in het bouwproces aan de hand van leuke winacties, interessante feitjes en mooie verhalen. We hopen jou straks te mogen ontvangen in ons gloednieuwe pand!

“Een kans op zo’n mooi project wilden we niet laten schieten”

Toen Twan Weemen vorig voorjaar belde met Van Lanen uit Mill of het bedrijf interesse had om de elektro installatiewerkzaamheden in het nieuwe bedrijfspand te verzorgen, kreeg Van Lanen meteen te maken met de eerste uitdaging. “Want binnen een aantal weken moest er een prijsopgave liggen”, vertelt Mike Kleijngeld, directeur van Elektro-Installatiebedrijf Van Lanen. “Een kans op zo’n mooi project wilden we echter niet laten schieten, dus we hebben alles op alles gezet. Aan de hand van het bestek hebben we een ontwerp gemaakt en vervolgens daar een calculatie op losgelaten. Veertien dagen later was de offerte gereed en kon de overeenkomst ondertekend worden.”

Om de hoek

En waarom wilden jullie graag meedoen aan dit project? Mike: “Het gaat om een imposant pand op een prachtige locatie. Én het is een project in de nabije omgeving. Op moment van deze aanvraag was onze orderportefeuille al goed gevuld, maar zulke grote projecten in de regio wil je niet laten schieten. Onze medewerkers komen immers voornamelijk uit de buurt en ook voor hen is het fijn om in de omgeving te werken.”

Volle bak

Van Lanen is verantwoordelijk voor zowel de engineering als de uitvoering van de elektro installaties. “Het gaat om alle werkzaamheden die te maken hebben met elektrische installaties in en om het pand”, legt Mike uit. “Daarbij moet je denken aan zaken als stopcontacten, verlichting en noodverlichting, data-, inbraak- en ontruimingsinstallaties en laadpalen voor elektrische voertuigen. Eigenlijk alles waar een kabeltje aan zit, dat wordt door ons geïnstalleerd.

Uitdagingen

Naast de tijdsdruk van de prijsopgave kent dit project nog meer uitdagingen voor het Millse installatiebedrijf. “Zo heeft Weemen gekozen voor een zo flexibel mogelijke installatie, zodat eventuele veranderingen aan het machinepark altijd mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan uitbreiding of het verplaatsen van machines. Wat voor ons als bedrijf nieuw was, zijn de hoge eisen die bij Weemen aan de verlichting worden gesteld. Goed licht is immers essentieel voor het beoordelen van kleuren bij drukwerk. Hier hebben we extra veel aandacht aan besteed, onder andere door het raadplegen van experts op dit gebied.”

“We willen iets maken voor nu én voor de toekomst"

Trots

Net zoals bij Weemen staat ook bij Van Lanen kwaliteit voorop. “We willen iets maken voor nu én voor de toekomst. Wat wij installeren moet goed zijn. Mensen hebben vaak niet in de gaten hoeveel techniek er bij zo’n gebouw komt kijken. Welke innovaties er gebruikt zijn. Wat men wel ziet is een prachtig bedrijfspand, een eyecatcher, op een supermooie locatie. En daar zit straks een bedrijf in wat mede dankzij ons ‘gewoon’ aan het werk kan. Tja, daar ben ik trots op. Het is mooi om hier een steen aan bij te dragen!”