bouwhelm

Weemen
Bouwnieuws

De bouw van ons nieuwe bedrijfspand op de hoekkavel op Bedrijvenpark Laarakker in Haps is van start gegaan. We nemen jou graag mee in het bouwproces aan de hand van leuke winacties, interessante feitjes en mooie verhalen. We hopen jou straks te mogen ontvangen in ons gloednieuwe pand!

“We mogen gerust spreken van een vlekkeloos traject”

Een goed begin is het halve werk. Dat gaat zeker ook op voor de ruwbouw van het nieuwe Weemen-pand. Die ruwbouw zou volgens planning ergens in april van dit jaar afgerond moeten zijn, maar door een vliegende start in 2022 kan de ruwbouw nu in week 8 of 9 al worden opgeleverd. “Wat dat betreft mogen we wel spreken van een vlekkeloos traject”, zegt Koen Bots, directeur van hoofdaannemer Bots Bouwgroep uit Deurne, dat dit jaar haar vijftigjarig jubileum viert.

Soms zit het mee, soms zit het tegen. In het geval van de nieuwbouw van Weemen geldt zeker het eerste. Koen Bots, bij Bots als directeur verantwoordelijk voor alle bouwactiviteiten, het onderdeel HBL Prefab en de acquisitie, windt er dan ook geen doekjes om. “We zijn bijna klaar en bezig met de laatste loodjes aan de gevel. Over enkele weken gaan de kozijnen erin en dan zitten onze werkzaamheden als hoofdaannemer van dit project er eigenlijk op. Het is dus niet overdreven om te stellen dat het traject erg voortvarend is verlopen. We zijn direct na de bouwvak van 2022 gestart en na vijf, zes maanden kunnen we straks de ruwbouw op gaan leveren. Waarmee we zo’n twee maanden voorlopen op schema.”

Vlekkeloos traject

Ondanks dat het weer de afgelopen maanden niet echt heeft meegespeeld, mag er zeker niet worden gemopperd. “Nadat we in september vorig jaar zijn gestart met de bouw en we bezig waren met de funderingen, de vloer en de staalconstructie hebben we wél een paar maanden goed weer gehad. Daardoor konden we lekker door met ons werk. De start was daarmee erg goed, en dat is ook mede de reden voor het feit dat we nu zo ver voorliggen op schema. Echte bijzonderheden tijdens de ruwbouw of onverwacht oponthoud, behalve wat vorstverlet, was er ook niet, dus al met al mogen we gerust spreken van een vlekkeloos traject.”
 

Coördinerende rol

Het Bouwteam bij dit project bestaat uit Bots Bouwgroep als hoofdaannemer en diverse installateurs als nevenaannemers. Koen: “Denk aan de W-installateur, de elektricien, de grondwerker, et cetera. De installateurs werken rechtstreeks voor Weemen, maar wij coördineren alle werkzaamheden. Zelf zijn we als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de funderingen, de vloeren, de staalconstructie, de gevelbeplatingen, de dakbedekking, het metselwerk en de kozijnen, kortom: voor het water- en wind dichtmaken van het hele pand. Nadat we over enkele weken de ruwbouw opleveren kan de afbouw beginnen, zoals het stuc- en schilderwerk. Die afbouw doet Weemen in eigen beheer.”

“Het pand past bij de ambitie van Weemen”

Een plaatje

Volgens Koen wordt het nieuwe pand van Weemen echt een plaatje. “Er staat hier straks een mooi hoekpand met een geweldige uitstraling, wat helemaal past bij de ambitie van Weemen. Ik denk dat het ook heel belangrijk is voor de familie. Hetgeen hier wordt gerealiseerd moet immers niet alleen goed zijn voor henzelf, maar ook voor de omgeving. En dat gaat dit pand absoluut waarmaken.”

Van familiebedrijf tot familiebedrijf

Weemen en Bots kennen elkaar inmiddels behoorlijk goed. “Weemen levert al jarenlang ons briefpapier en drukwerk, zoals de folders bij nieuwbouwprojecten en ons periodieke magazine. Zo komt ook het jubileummagazine wat binnenkort verschijnt ter ere van ons vijftigjarig bestaan uit hun koker. Enkele jaren geleden gaf Twan Weemen al aan bij mij dat er plannen lagen voor nieuwbouw. Ik denk dat we als partijen ook erg goed bij elkaar passen. Weemen en Bots zijn immers beide echte familiebedrijven, we spreken dezelfde taal. Het hele traject is mede daardoor ook zo gemoedelijk verlopen. Je spreekt het vertrouwen naar elkaar uit en helpt elkaar waar nodig. Kortom: die match tussen ons was voortdurend aanwezig en heeft een grote rol gespeeld bij het snelle en vlekkeloze  verloop van dit traject.”